A 2 legfontosabb dolog, amit tudni érdemes a munkahelyi balesetekről

Eger-Életbiztosítás-Együtt4en-biztosítás-munkahelyibaleset_eletbiztositas

A médiában naponta találkozhatunk olyan esettel, amely egy-egy munkahelyi balesetet mutat be. Legyen szó akár frontális karambolról, egy végtag elvesztéséről, vagy arról, hogy egy munkavállaló leesett valahonnan.

A munkavállalók – vagy családjaik/hozzátartozóik – azonban nem mindig vannak tisztában azzal, hogy egy ilyen baleset milyen következményekkel járhat. Lehet szó akár érzelmi traumáról vagy pénzügyi nehézségekről.

1. Mi tekinthető munkabalesetnek?

  • “Munkabalesetnek tekinthető minden olyan baleset, amely a munkavállalót a munkavégzés során, illetve azzal összefüggésben éri, tehát a munkához kapcsolódó közlekedés, üzemi étkeztetés, anyagvételezés és anyagmozgatás, tisztálkodás, vagy foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás során. A munkavállalót otthonából a munkahelyére, illetve a munkahelyéről otthonába való közlekedés közben érő baleset is lehet munkabaleset, de csak akkor, ha a munkavállaló az utazáshoz a munkáltató járművét használja.”

2. Mit tehet akkor egy munkavállaló, ha megtörténik a baj?

  • Amennyiben a munka- vagy üzemi baleset nem a munkavállaló mulasztása miatt következett be, a munkáltató kártérítési felelősséggel tartozik a keletkezett személyi és vagyoni károkért. A munkáltató hasonló balesetek esetén szabálysértési vagy munkavédelmi bírsággal sújtható, előbbi összege legfeljebb hatvanezer forint lehet, utóbbié pedig ötvenezertől tízmillió forintig terjedhet.
  • A sérültet megillető vagyoni és nem vagyoni kártérítésre vonatkozó igényt ügyvéd segítségével a munkáltatóhoz kell benyújtani, amely azt – feltéve, hogy rendelkezik megfelelő felelősségbiztosítással – biztosítójához továbbítja. Ilyen esetekben mindig érdemes a témában nagy gyakorlattal rendelkező szakemberhez fordulni, hiszen így sokkal nagyobb eséllyel juthatunk hozzá a minket megillető kártérítési összeghez, valamint az eljárás is lerövidíthető.

Azonban ha a munkavállaló is hibás volt a balesetben vagy tragédiában, akkor a munkáltató – nagy valószínűséggelnem fog neki kártérítést fizetni. Ilyen esetben (is) jó, ha a munkavállaló rendelkezik élet-egészség- vagy balesetbiztosítással, mert a biztosítása fedezni tudja azt az időszakot, amíg ő munkaképtelen marad, és segít átvészelni ezt az időszakot.

Vegyünk egy gyakorlati példát: 

Bendegúz 46 éves asztalos vállalkozó, elvált, de újraházasodott két gyermekes édesapa. Az egyik gyermeke, Alíz az első házasságából született, míg Marci a második házasságából. Így a jelenlegi családjának ellátása mellett gyerektartást is kell fizetnie.

Azonban az egyik délután nem figyelt eléggé oda a lépcső korlátjában lévő csavar meghúzására, és leesett az első emeletről. Eltört a karja és a lába, a fejét is beverte. Bendegúz 25 napot volt kórházban, majd 85 napig volt otthon, és járt a rehabilitációra. Közben a vállalkozása állt, de a felszereléseinek nagy részét nem kellett eladnia, mert volt megfelelő biztosítása.

Bendegúz előtte az EGYÜTT4EN BT-vel kötött élet-egészség-balesetbiztosítást, ami a baleset után fedezni tudta családja ellátását.

Biztosítás részleteiBiztosítási összegKifizetett összeg
Életbiztosítás3 millió Ft
Kórházi napi térítés5e Ft5 x 25 nap = 110 e Ft
Műtéti térítés800 e Ft350 e Ft
Csonttörés50 e Ft50 e Ft
Baleseti keresőképtelenség napi térítés5 e Ft / nap110 – 14 nap önrész = 96 x 5 e Ft = 480 e Ft

Bendegúz biztosítása miatt – mivel csak 60%-os táppénzt kapott meg az államtól – a családja nem érezte meg anyagi szempontból a baleset miatt felmerülő jövedelemkiesést, mert összesen 990 e forintot kaptak a biztosítótól arra a 110 napra, amíg nem tudott Bendegúz dolgozni.

Legyen Ön is olyan, mint Bendegúz, és készüljön fel velünk előre az élet adta kihívásokra!

Hívjon fel vagy írjon e-mailt nekünk, és egyeztetünk egy időpontot egy díj- és kötelezettségmentes konzultációra! 

Generali biztosítás Eger, Kazincbarcika, Sajószentpéter

 

Cikk források: https: biztositas.hu/ és profession.hu 

Kapcsolódó cikkeink