Érdemes már most biztosítással készülni a mezőgazdasági károkra

Eger Biztosítás Agrárbiztosítás Mezőgazdaság

Az elmúlt évek/évtizedek tapasztalatai azt mutatják, hogy a tavaszi hónapokban idén is a kiszámíthatatlan időjárás lesz jellemző: a viharok és a jégesők rengeteg gondot okozhatnak majd a mezőgazdaságban dolgozóknak, az abból élőknek. A hazai biztosítók csak 2017-ben több mint 7000 bejelentést regisztráltak, a különböző növénykárokra kifizetett összeg pedig megközelítette a 10 milliárd forintot. Ennek tudatában érdemes már most biztosítással készülni a mezőgazdasági károkra.

Ha valaki mezőgazdasági biztosítást szeretne kötni, jó, ha tisztában van a lehetőségekkel:

  • Egy korábbi törvényi szabályozásnak köszönhetően maximum 65%-os támogatásban részesül az a mezőgazdasági termelő, aki él a május 31-ig megköthető díjtámogatott mezőgazdasági biztosítás lehetőségével. Ráadásul 2018-tól a támogatási keretösszeg 5 milliárd forintra nőtt.

Ha jobban belegondolunk, a mezőgazdasági biztosítások rendkívül fontosak a termelők számára. Az utóbbi években jelentősen megnőtt a biztosítást kötők száma, hiszen 1-1 természeti csapás utáni veszteség elérheti a 30-50%-ot is.

Habár a díjtámogatott biztosítás nem terjed ki rájuk, a mezőgazdasági területeken kívül az ott tartott jószágokról is érdemes biztosítással gondoskodni, illetve biztosíthatóak még a tevékenységhez kapcsolódó épületekberendezésekraktáron lévő termények, valamint a mezőgazdasági gépek is.

Amennyiben többet szeretne megtudni mezőgazdasági vagy növénybiztosításunkról, kérem hívjon a +36 20 2173 477 -es telefonszámon vagy érdeklődjön e-mailben.

(Forrás: biztositomagazin.hu)